На Київ дають близько 60% необхідних об’ємів енергопостачання, з них 40% іде на об’єкти критичної інфраструктури

Нестачу генерації зараз намагаються балансувати за допомогою ГЕС. І тут криється відповідь на запитання, чому почали відключати вночі. Тому що ресурс гідроелектростанцій є вичерпним, вони не можуть працювати 24/7. Саме в нічні години ГЕС набираються.

Ситуація зараз складна, повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко у Facebook.
 
“Через стан мереж і генерації зараз на Київ дають ~60% необхідних об’ємів. З цього доступного об’єму ~40% іде на об’єкти критичноі інфраструктури. Залишок ОСРи розподілять серед нас з вами. Складається так, що споживання зараз є дуже нерівномірним протягом доби, обсяги дефіциту коливаються”, – пояснив енергетик.
 
За його словами, якщо в обідній час електроенергії вистачає у межах сірих зон графіків, то ввечері, коли всі приходять додому, споживання виходить за обмеження і сірі зони відключаються повністю.
 
“На що можемо сподіватися у цій ситуації? Тільки на нашу підготовку. Звісно, психологічно складно сприймати ці відключення, але ми вже переживали такі ж восени. Але ще й під обстрілами”, – додав Коваленко.
 
Він також зауважив, що  генерація уже давно не дорівнює потребам електроенергії. Погода робить так, що люди більше користуються електроприладами, дістають обігрівачі. Це надто навантажує систему та збільшує дефіцит.
 
Крім цього, деякі генераційні об’єкти пішли на планові ремонти —  без ремонтів вони просто вийдуть із ладу, і приведення їх до тями буде складним і дуже довгим. Такі ж капремонти відбувалися і до війни, тільки система мала більші можливості, щоб відключення відбувалися непомітно.
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *