Незважаючи на фіксовані тарифи на газ, цієї зими доведеться заплатити дорожче, ніж минулої

Незважаючи на те, що в Україні тарифи на газ для населення зафіксовані до кінця наступного опалювального сезону, громадянам усе ж цієї зими газ обійдеться дорожче, ніж минулої зими. Так відбувається через те, що в першій частині торішнього сезону українці користувалися газом ще за старими фіксованими тарифами на газ.

Так, у грудні 2021 року у Нафтогазу ще був тариф на газ 6,33 грн/кубометр. А у грудні нинішнього року фіксований тариф на газ у того ж Нафтогазу становитиме 7,96 грн/кубометр.

Таким чином, якщо, наприклад, ви взимку використовуєте для опалення будинку в середньому 200 кубометрів на місяць, то у грудні 2021 року ви заплатили за місяць 1266 гривень. А вже у грудні 2022 року вам доведеться заплатити 1592 гривні. Тобто за місяць доведеться віддати на 326 гривень більше.Незважаючи на фіксовані тарифи на газ, цієї зими доведеться заплатити дорожче, ніж минулоїТому вийде, що за підсумками опалювального сезону плата за газ буде відчутно вищою, ніж минулого опалювального сезону.

Водночас, щодо плати за тепло, то вона практично залишиться на рівні минулого року. Адже минулорічні тарифи на тепло вирішено не підвищувати. Понад те, Рада проголосувала закон про мораторій на підвищення комунальних послуг. Зокрема – на підвищення вартості тепла та гарячої води.

Втім, хоч і за газ доведеться заплатити вищу ціну, все ж таки до кардинального підвищення витрат на комуналку це не призведе. Вони цього опалювального сезону ще залишатимуться помірними.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *