Нова пошта, попри війну, запускає свою авіакомпанію для прискорення перевезення вантажів

Незважаючи на війну та складну економічну ситуацію, український поштовий оператор Нова пошта запускає власну авіакомпанію. Відкрити її підприємство планує ще з 2021 року. Сертифікат експлуатанта компанія мала отримати торік у квітні. Однак через повномасштабну війну в Україні Новій пошті довелося зачекати.

Про швидке відкриття авіакомпанії Supernova Airlines пише видання Оbozrevatel із посиланням на прес-службу Нової пошти.

На даний момент компанії все ж таки вдалося отримати довгоочікуваний сертифікат. Дебютний рейс власної авіакомпанії Supernova Airlines відбудеться навесні 2023 року. Наданий підприємству сертифікат експлуатанта UA 062 дає Новій пошті можливість здійснювати повітряні перевезення самостійно.

Нова пошта, попри війну, запускає свою авіакомпанію для прискорення перевезення вантажів

До війни передбачалося здійснення міжнародних рейсів Supernova Airlines з аеропортів «Бориспіль» і «Львів». Однак через повномасштабну військову агресію РФ поки такої можливості не передбачається. До закінчення війни Нова пошта здійснюватиме повітряні вантажні перевезення з країн Євросоюзу, що межують з Україною.

Наразі зусилля та активи компанії спрямовані на створення і розвиток власного парку літаків. Зараз Supernova Airlines володіє двома літаками АН-26, взятими в лізинг.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *