Оксен Лісовий показав, як виглядають бомбосховища в українських школах (фото)

Оксен Лісовий продемонстрував, як навчаються діти під час повітряних тривог, які, в Україна бувають занадто часто.

Про це розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Facebook міністра освіти та науки.

Оксен Лісовий показав, як виглядають бомбосховища в українських школах

Для сучасних школярів спускатися у бомбосховища під час навчального процесу — це вже звична справа. Це звучить жахливо, але, на жаль, це ті реалії, в яких ми всі живемо.

Оскільки школи та інші навчальні заклади зараз не можуть працювати без сховищ, то завданням держави є облаштувати безпечні місця для дітей і цим займається міністр освіти та науки.

«Безпека всіх учасників освітнього процесу — пріоритет №1. Наявність сховища у школі — базова потреба. Тож минулого року на облаштування укриттів уряд виділив 1,5 млрд гривень. За ці кошти було розроблено 310 проектів реконструкції, капітального ремонту або будівництва з нуля. Частина сховищ вже готові та активно використовуються (декілька з них є на фото), частина — ще в процесі ремонту», — пише Оксен.

Оксен Лісовий показав, як виглядають бомбосховища в українських школах (фото)Оксен Лісовий показав, як виглядають бомбосховища в українських школах (фото)Оксен Лісовий показав, як виглядають бомбосховища в українських школах (фото)Оксен Лісовий показав, як виглядають бомбосховища в українських школах (фото)

Оксен Лісовий показав бомбосховища в школах України (фото: facebook.com/oksenlisovyi)

Також Лісовий зазначив, що загалом 88% українських шкіл вже мають облаштовані укриття. Але мета є більшою, тобто, зробити все, аби цей показник становив практично 100%.

«Цього року реконструкція та модернізація сховищ триватиме. Для цього в держбюджеті закладено 2,5 млрд гривень. Ці кошти розподіляються між областями та вже місцева влада визначає, які об’єкти будуть ремонтуватися/будуватися», — зазначає міністр.

Оксен також нагадав, що днями Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України запустив чат-бот, у якому можна повідомити про зачинене укриття під час повітряної тривоги..

Міністр радить використовувати його та берегти себе і своїх близьких, не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Оксен Лісовий показав, як виглядають бомбосховища в українських школах (фото)Оксен Лісовий показав, як виглядають бомбосховища в українських школах (фото)Оксен Лісовий показав, як виглядають бомбосховища в українських школах (фото)

Оксен Лісовий показав бомбосховища в школах України (фото: facebook.com/oksenlisovyi)

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *