Представники НАТО і ЄС обговорили підтримку України: що вирішили

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зустрівся з єврокомісаром з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретоном у штаб-квартирі Північноатлантичного Альянсу. Сторони наголосили на важливості співпраці між НАТО та ЄС для «вирішення спільних пріоритетів».

Про це повідомили у Альянсі. Головними «спільними приоритетами» були названі збільшення оборонного виробництва та забезпечення довгострокової підтримки України.

Комісар Бретон також поінформував про засідання Ради НАТО під головуванням заступника генсека Мірчі Джоане. У свою чергу Джоане підкреслив, що НАТО впроваджує План дій оборонного виробництва, який було погоджено у Вільнюсі. Цей план, нагадаємо, повинен прискорити спільні закупівлі та збільшити виробничі потужності для забезпечення підтримки України.

Представники НАТО і ЄС обговорили підтримку України: що вирішили

Як повідомляв OBOZ.UA, посол США в НАТО Джуліанна Сміт заявила, що вона не чекає під час цьогорічного саміту запрошення від Альянсу Україні стати членом НАТО. Під час минулорічного саміту лідери НАТО лише заявили, що майбутнє України – в Альянсі, але не надали Києву запрошення і не встановили графік членства для нашої держави.

У свою чергу прем’єр Угорщини Віктор Орбан видав, що Україна має стати буферною зоною між Росією та країнами Заходу. Мовляв, РФ ніколи не прийме нашу державу як члена ЄС і НАТО, і знищуватиме її знову і знову.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *