Приманка для шахраїв: чому не можна публікувати в Мережі свій номер телефону

Експерти назвали правила, які допоможуть безпечно розміщувати свій телефон у Мережі та залишати його незнайомим людям.

Часто люди розміщують у Мережі оголошення та залишають свій номер телефону. Це здається правильним і логічним, однак таким чином ви наражаєте себе на небезпеку. Експерти розповіли, як розміщувати свій телефон у Мережі та залишати його незнайомим людям з безпекою для себе.

Деталі

Люди спокійно залишають контактні дані, навіть не замислюючись про наслідки, а вони можуть бути неприємними. Розповідаємо чому варто дуже обережно ділитися своїм номером телефону і чим це може загрожувати.

Спам та дзвінки

Деякі сайти та інтернет-магазини продають третім особам базу даних своїх клієнтів, найчастіше це телефонні номери. У такому разі ви ризикуєте потрапити до бази «спамерів» і вам почнуть дзвонити з різними набридливими пропозиціями. Це не є серйозною загрозою, але нерви трохи зіпсує.

Пошук інформації

Тільки по одному номеру телефону про людину можна дізнатися дуже багато, аж до її адреси та фінансового стану. Зловмисник може знайти вашу сторінку в соцмережах та отримати інформацію з вашого профілю.

Шахрайство

Це найгірше, що може статися. Шахраї постійно вигадують різні схеми обману. Для цього найчастіше вони використовують номери телефонів. Буває, що злочинці дзвонять та пропонують різні цікаві послуги або представляться працівниками банку чи поліції. Особливо небезпечно, якщо до шахраїв потрапить ваш номер телефону, який прив’язаний до банківської картки.

Однак номер телефону необхідний для реєстрації на багатьох сайтах та для розміщення оголошень. Щоб не стати жертвою обману, варто користуватися та пам’ятати кілька важливих правил:

  • Заведіть окрему сім-картку та використовуйте цей номер лише під час реєстрації та публікації оголошень.
  • Якщо є вибір залишати номер телефону або електронну пошту, краще вказувати другий варіант. У такому разі ніхто не дізнається ваші дані.
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *