Російські погони й українська кров: генерали РФ воюють проти своїх родичів і навіть дітей 

Серед керівництва російської армії є військовослужбовці українського походження. Під їх командуванням обстрілюють українські цивільні міста, захоплюють українські села та вбивають українських громадян. «Слідство.Інфо» знайшло трьох російських генералів родом з України та дізналося  про їхні сім’ї, статки та про те, як живуть їхні діти. 

Про це йдеться у матеріалі «Слідства.Інфо».

РОСІЙСЬКИЙ ГЕНЕРАЛ З ДИМЕРА

Генерал-лейтенант Володимир Машевський народився в Димері Київської області. У  тому Димері, який у лютому 2022 року опинився під російською окупацією, де місцевих жителів тримали в полоні, катували і вбивали. 

Володимир Машевський

Уродженець Димера Машевський був по іншу сторону в цій війні. За даними українських правоохоронців, саме він на початку повномасштабного вторгнення наказував російським військам іти на «прорив» державного кордону України і штурмувати міста і села Київщини. 

Зокрема під керівництво Мшевського росіяни захоплювали Чорнобильську АЕС. Тоді у полон взяли персонал станції та військових, які охороняли об’єкт. Під його командуванням захоплювали північ Київської області: його рідний Димер, Здвижівку,  Бородянку, Катюжанку, Гостомель, Бучу. 

Володимиру Машевському 54 роки, раніше він організовував охорону об’єктів «Росатому», державних підприємств, що працюють на обороно-промисловий комплекс РФ, освячував російські казарми та нагороджував російських спортсменів. 

 
 

У 2014 та 2015 роках Машевський періодично літав у Ростов, найближчий російський аеропорт до кордону з Україною. Це роки найактивніших бойових дій на Донеччині та Луганщині, коли нібито на стороні так званих ЛНР та ДНР воювали лише «ополченці», а не регулярні російські війська.

Після початку повномасштабного вторгнення Машевський почав окуповувати не тільки рідні землі, але і загалом відповідати за захоплення атомних об’єктів України. У квітні 2023-го він був на зустрічі з Рафаелем Гроссі, генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) у Калінінграді. Обговорювали безпеку окупованої російськими загарбниками Запорізької АЕС. 

У генерала є син Роман, модний московський фотограф. Він співпрацює із російськими журналами мод, букмекерськими конторами та авіалініями. 

А ще Роман багато подорожує: лише за час повномасштабного вторгнення він літав у Францію, Ісландію та Японію. 

 
 

Саме завдяки синові у старшого Машевського можна знайти не тільки портретні фото з російських казарм, а і світлини з фотопрогулянки у місті Домбай на Північному Кавказі. 

 
 

ВІДПОВІДАЛЬНИЙ ЗА НАСТУП НА ПІВДЕНЬ УКРАЇНИ

Ще одним російським генералом родом з України є полковник Ігор Сварковський

Він начальник відділу управління берегових військ Чорноморського флоту РФ. Тобто у зону відповідальності Сварковського входять наступ на Південь України та постійні обстріли Одеси, Миколаєва і Херсона.

Ігор Сварковський

У 2014 році Сварковський літав між Ростовом-на-Дону та Сімферополем. Тоді, коли анексовували Крим. А вже у 2019 році на окупованому півострові у Сімферополі командував парадом до Дня Перемоги. А наступного року отримав дохід у розмірі 2 мільйонів рублів від Управління Чорноморського Флоту. 

У 2024-му військові 126-ї окремої бригади Берегової оборони збройних сил РФ, яка підпорядковується Сварковському, жорстоко вбили чоловіка на тимчасово окупованій Херсонщині. 

«На подвір’ї підозрювані жорстоко побили 64-річного чоловіка. Потерпілий спробував врятуватись, сховавшись у будинку. Проте нападники зайшли за ним та розстріляли із автоматичної зброї», — йдеться у підозрі української прокуратури. 

Але не лише воєнні злочини та окупація Криму пов’язують Сварковського з Україною. Сам полковник народився в Полтавській області, де закінчив школу у Пирятині. Потім навчався у Сумському артилерійському училищі і аж відтак переїхав у Росію. 

Побудував там військову кар’єру і одружився з українкою — Ліною Сварковською. Вона проживає в окупованому Криму та, схоже, підтримує анексію півострова. 

У Сварковських багато фото у соцмережах, з відпочинку, танців, випускного доньки. 

 
 

Донька Сварковського до 2016 року вчилась у Києві, у Київському торговельно-економічному університеті. Подорожувала Україною, і під час анексії Криму публікувала патріотичну жовто-блакитну картинку в підтримку України. 

У 2016 році дівчина публікувала фото з мамою в Києві, а згодом переїхала до Німеччини. 

 
 

НЕПОВНОЛІТНІ ДІТИ НА ДНІПРОПЕТРОВЩИНІ 

Той факт, що рідні діти живуть в Україні, не зупинив іншого генерала російської армії Вадима Клименка

Вадим Клименко

Він родом із смт Просяна Дніпропетровської області.  

Клименко вже воював у Чечні та Грузії. За даними осінтерів був у складі морської піхоти Чорноморського флоту, після чого проходив службу в 40-й окремій бригаді морської піхоти на Камчатці. 

У 2014-2015 роках Клименко літав між Камчаткою, Москвою та окупованим Кримом. 

А у 2020 році задекларував 1,5 млн рублів доходу. 

Після повномасштабного вторгнення Клименко почав керувати 7-ю військовою базою збройних сил РФ у Гудауті, що в окупованій Абхазії. Військова частина №09332, яка у 2022 році базувалась на території окупованого Енергодара Запорізької області. Взятий у полон майор з цієї військової частини у серпні 2022 року підтвердив, що отримував накази від тоді  ще полковника Вадим Клименка.

В окупованому Енергодарі, де базувалась військова частина Клименка, в березні 2022-го росіяни захопили Запорізьку АЕС. Вони тримають працівників у заручниках, створили на станції аварійну ситуацію і шантажують світ черговою ядерною катастрофою. 

У 2023 році за військові заслуги Путін дав Клименку звання генерала.  

В Україні у Клименка залишилась колишня дружина та двоє неповнолітніх дітей. Вони живуть у Дніпропетровській області, потерпають від обстрілів свого ж батька і підтримують Україну. 

 
 

Показово, що  російські генерали-зрадники, які народились в Україні, потім повернулись з війною на рідні землі. Подекуди навіть для того, щоб знищити своїх же рідних та друзів. Російських генералів не зупиняє навіть те, що в Україні живуть їхні діти.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *