Російські ракети влучили по Польщі, загинули люди, — ЗМІ

У вівторок, 15 листопада, росіяни, ймовірно, завдали ракетного удару по Польщі. Внаслідок атаки є загиблі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Wiadomosci.

За даними польського видання, дві російські ракети вибухнули у польському селі Пшеводув (Люблінське воєводство), яке знаходиться на кордоні з Україною. Вони влучили в зерносушарку.

«Двоє людей було вбито. Поліція, прокуратура та армія перебувають на місці події», — додають у виданні.

У Wiadomosci зазначають, що після можливого ракетного удару у повітря підняли польські винищувачі.

При цьому представник польського уряду Петро Мюллер заявив, що прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький скликає термінове засідання Бюро національної безпеки з членами Комітету у справах національної безпеки і оборони.

Він також закликав не публікувати непідтверджену інформацію, допоки її не розглянуть на вищезгаданому засіданні.

«Ми її (інформацію про ракетний удар — ред.) прокоментуємо та повідомимо про це після зустрічі, яка відбудеться зараз, після надання відповідної інформації службами, які інформуватимуть про ці події», — додав Мюллер.

За інформацією агентства Associated Press, високопоставлений представник американської розвідки підтвердив, що російські ракети залетіли на територію Польщі, внаслідок чого загинуло двоє людей.

Голова Міноборони Латвії Артіс Пабрікс вже відреагував на інформацію про ракетний удар по Польщі.

«Мої співчуття нашим польським братам зі зброї. Злочинний російський режим випустив ракети, які націлені не лише на громадянське населення України, а й впали на територію НАТО в Польщі. Латвія повністю підтримує польських друзів та засуджує цей злочин», — написав він у Twitter.

Зазначимо, що Польща є членом НАТО. При цьому п’ята стаття Північноатлантичного договору гарантує дотримання принципу колективної оборони.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *