«Росіяни хочуть посіяти розкол»: у Білому домі відреагували на злиту розмову офіцерів Бундесверу

Російська пропаганда намагається посіяти розбрат між західними союзниками Києва, створити хибне враження, нібито РФ протистоять не ЗСУ, а колективний блок НАТО. Саме тому й було злито розмову офіцерів німецьких Військово-повітряних сил про теоретичне розгортання ракет Taurus в Україні.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу 4 березня. Його слова цитує агентство AFP.

За словами представника Білого дому, злив розмови офіцерів ВПС Німеччини – це «безглузда та очевидна спроба росіян посіяти розбрат і показати розбіжності, спробувати створити враження, що Захід не є єдиним».

«Звісно, це жодним чином не відповідає дійсності», – наголосив Кірбі.

Він підкреслив, що в Кремлі хочуть створити видимість, нібито і уряді Німеччини немає єдності в підтримці України. Але німецька сторона підтвердила, що є «ключовим другом, союзником і партнером» у цих зусиллях, зазначив представник Білого дому.

«Німеччина дійсно посилила активність у підтримці України. Ми вдячні їй за це, ми вдячні канцлеру Шольцу за його лідерство», – наголосив Кірбі.

За його словами, Росія також хоче нав’язати світові думку, нібито вона в Україні веде війну із НАТО.

«Путін хоче, щоб саме так думали люди, замість того, що насправді сталося в лютому два роки тому, коли він вирішив вдертися в сусідню країну, яка не становила загрози ні йому, ні комусь іншому», – додав представник адміністрації США.

Російські пропагандисти виклали зміст майже 40-хвилинної розмови німецьких військових про щод можливого постачання в Україну та застосування крилатих ракет Taurus, яка, ймовірно, відбулася ще 19 лютого. Офіцери серед іншого обговорювали можливе знищення Кримського мосту, який «важко дістати», тому доведеться витратити «не один і не два десятки ракет».

Міноборони ФРН пообіцяло ретельно перевірити інформацію щодо прослуховування переговорів представників ВПС.

Пізніше у відомстві підтвердили, що розмова офіцерів щодо Taurus мала місце і була перехоплена. Водночас там не виключили, що до записаної чи письмової версії могли бути внесені зміни.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *