«Ситуація не в зерні, а у політиці»: Зеленський відреагував на блокування поляками кордону з Україною. Відео

Те, що відбувається на кордоні України з Польщею, не є економічним питанням. Насправді ситуація не в зерні, а, найімовірніше, в політиці.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні 19 лютого. Глава держави нагадав, що через польський кордон проходить лише 5% нашого агроекспорту.

«Через польський кордон проходить лише 5% нашого агроекспорту. Тож насправді ситуація не в зерні, а, скоріше, в політиці. І під Куп’янськом, неподалік від кордону з Росією, де не стихає ворожа артилерія, новини з кордону з Польщею виглядають просто знущально», – наголосив Зеленський.

Президент закликав до спільних та раціональних рішень цієї ситуації. За його словами, потрібні спільні та раціональні дії: «рішення наші з поляками передусім та всіх у Європі, кого турбує доля Європи».

Зеленський відвідав передову

Президент розповів про свій візит на Харківщину, на позиції наших воїнів на Куп’янському напрямку. Верховний головнокомандувач відвідав 14-ту окрему механізовану бригаду – один із командних пунктів.

«Як завжди – доповідь, основні потреби. Зараз надзвичайно важка ситуація на кількох частинах фронту – саме там, де російські війська зосередили максимум резервів. Вони користуються затримками в допомозі Україні. І це дуже відчутні речі», – сказав Зеленський.

Глава держави визнав, що Україна відчуває дефіцит артилерії та потребу у фронтовій ППО і в більшій далекобійності нашої зброї. Він запевнив, що влада працює з партнерами, щоб відновити й подовжити підтримку.

Окремо Зеленський подякував всім українцям, які вже налагодили виробництво зброї, виробництво снарядів, дронів та РЕБ.

Також президент нагородив українських воїнів:

«Золоту Зірку» вручив Герою України полковнику Олегу Апостолу – командувачу нашої славетної 95-ї окремої десантно-штурмової бригади; орденом Богдана Хмельницького відзначив капітана Андрія Заїку з 14-ї окремої механізованої, орденами «За мужність» – сержанта Романа Прокопчука з 95-ї та солдата Віктора Климюка з 14-ї бригади, «Хрестом бойових заслуг» – полковника Олександра Луценка, і пообіцяв найближчим часом вручити йому нагороду.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *