Став на захист Батьківщини і обрав кар’єру офіцера — історія 19-річного чемпіона України з карате

Повністю вмотивований та націлений на Перемогу, як був у цивільному, так тепер у військовому житті. Таку характеристику Мирославу Омельченку дають колеги зі спорту та побратими на службі та у навчанні.

Джерело — https://mvs.gov.ua/

19-й річний мешканець с. Пухівка, що в Броварському районі Київщини, разом із батьком зустрів повномасштабну війну і не вагаючись пішов у місцеву тероборону. Парубок взяв у руки зброю і став на захист рідного міста. Коли ворога було відбито та звільнено Київщину, Мирослав вирішив пов’язати своє життя з Національною гвардією України та одразу пішов навчатися у профільний вищий навчальний заклад.

«Це є моя мрія. Вивчитися і стати офіцером. І я цю мрію реалізую», — каже Мирослав.

Тепер чемпіон — курсант, навчається на першому курсі Київського інституту Національної гвардії України.

Він тренується з своїми однолітками спортсменами, для яких вже сам став вимогливим тренером — адже він є чинним чемпіоном України та бронзовим призером Європи з кіокушинкай карате.

Нещодавно курсант Мирослав Омельченко у місті Кропивницький пройшов відбіркові змагання серед дорослих чоловіків. І вперше представлятиме нашу державу, збірну країни, Національну гвардію України на 13-му Абсолютному чемпіонаті Світу з шинкіокушинкай карате.

«Хочу сказати своїм одноліткам, що Нацгвардія — це круто. Тут ви знайдете гідних друзів, справжніх бійців. А ще, для мене, як для спортсмена, тут все добре зі спортом», — сказав Омельченко Мирослав.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *