Стали відомі подробиці збиття системою Patriot гіперзвукового «Кинжалу» в Україні

Під час нічної атаки на Київ, 4 травня, сили протиповітряної оборони України збили російську гіперзвукову ракету Х-47 «Кинджал».

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Неназвані американські чиновники, як зазначає видання, вважають, що Росія під час нічної атаки на Київ, 4 травня, намагалася знищити американську систему Patriot. Атака не вдалася, і натомість українські військові перехопили гіперзвукову ракету «Кинджал» за допомогою того ж ППО Patriot.

«Українські ППО випустили кілька ракет з Петріот під різними кутами, щоб перехопити російську ракету, демонструючи, як швидко вони навчилися використовувати потужну систему», — сказав чиновник США.

Зазначається, що росіяни вловили сигнали, які випромінює Patriot, що дозволило їм націлитися на систему за допомогою гіперзвукової ракети, відомої як «Кинджал»,

Ракетна система Patriot має потужний радар для виявлення наближених цілей на великій відстані, що робить її потужною платформою ППО, здатною перехоплювати балістичні ракети тощо. Але радіолокаційне випромінювання, необхідне для виявлення загроз на відстані, також дає змогу противнику виявити батарею і визначити її місцезнаходження.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *