Стало відомо, хто з українців може не платити за комунальні послуги

Деякі українці можуть не сплачувати за комунальні послуги і при цьому їм не нараховуватимуть пеню. Йдеться насамперед про тих громадян, які довгий час не проживають у своїх квартирах. У Центрі комунального сервісу (ЦКС) роз’яснили, хто ще підпадає під категорію неплатників.

Тимчасово переміщені особи, які залишили своє житло та нині мешкають в інших населених пунктах, можуть не платити за комуналку. Також споживачі, які не мають лічильників на певні види комунальних послуг, мають таку саму можливість. Якщо у споживача відсутній лічильник на газ чи воду, то платіж нараховується відповідно до переданих показників.

Також за комуналку можуть не платити громадяни, які навчаються в іншому населеному пункті, перебувають на тривалому лікуванні в іншому місті чи іншій країні, проходить термінову військову службу або мобілізовані до ЗСУ, відбувають покарання у місцях позбавлення волі, або перебувають за кордоном.

Підтвердити свій статус потрібно відповідними довідками, щоб комунальні послуги вам не нараховували. Також потрібно мати акт, що підтверджує фактичну кількість людей, які проживають у домогосподарстві. Цей документ має бути затверджений обслуговуючою організацією.

Стало відомо, хто з українців може не платити за комунальні послуги

Перелік документів для перерахунку оплати за комунальні послуги:

  • заяву до ЦКР;
  • паспорт чи документ, що засвідчує особу;
  • картка (довідка) фізичної особи-платника податків про присвоєння ідентифікаційного номера;
  • документ на право власності/користування житловим приміщенням/квартирою;
  • документ, що підтверджує місце проживання за іншою адресою, роботу, лікування, навчання, проходження військової служби, відбування покарання або документ, що підтверджує тимчасове перебування споживача за кордоном.

Звільнити можуть від сплати за всі комунальні послуги, крім опалення. Комунальний тариф за тепло не враховує кількість людей, що проживають у приміщенні, а лише площа житла. Якщо в квартирі ніхто не мешкає в опалювальний сезон, за теплопостачання все одно доведеться заплатити. За гарячу та холодну воду, газ та інші послуги платити не доведеться, якщо не проживаєте у квартирі.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *