Стартував новий поетичний проект «Ключові слова»

Стартував новий поетичний проект, започаткований відділом культури Броварської міської ради та безпосередньо творчим колективом Міського культурного центру «Прометей». Він має символічну назву «Ключові слова». Броварчани читатимуть поезію митців, котрі проживають у нашому місті та районі, маючи змогу обирати поетичні рядки самостійно, саме за тими ключовими словами, які западуть в душу.
Як розповіла головний режисер МКЦ «Прометей» та власне, куратор проекту Анна Остапенко, його мета — познайомити якомога більше жителів міста та району з творчістю наших, місцевих поетів. Адже Броварщина надзвичайно багато на таланти, поетичні в тому числі.
Тож вірші записують на відео, читають їх непрофесійні читці, й цим, в тому числі, привабливий проект «Ключові слова». До речі, за бажанням, кожен з читців має можливість не лише вибрати вірша, а й стати режисером свого відео, підібравши фон, звук.
Наразі, у запису вже прозвучали вірші Валентини Ковалівської, Лідії Стрельченко, Людмили Ситник, Марії Вильотник. За словами Анни Остапенко, до проекту також планується долучити й дітей, адже нещодавно друком вийшла збірка поезій юних поетів міста під назвою «Тобі, Україно моя!», де зібрано дуже гарні й талановиті поезії юних броварчан.
І хоч процес зйомок відео інколи буває досить складним (як зізналася Анна Остапенко, їй знадобилося аж тридцять з «гаком» дублів, аби відзнятися, але ж вона була «першопрохідцем») та все ж дуже цікавий. А ще — це можливість спробувати себе в новому амплуа артиста. Тож до проекту запрошуються усі бажаючі. Організатори проекту також планують написати й викласти невеличкі розповіді про кожного з поетів, вірші яких прозвучать у «ефірі».
Більше про проект «Ключові слова» можна дізнатися, відвідавши Фейсбук сторінку МКЦ «Прометей».
Оксана КАЛИНА.
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *