Судові повістки через Viber офіційно запрацювали

Як і анонсувалось, в лютому у месенджері Viber з’явилась оновлена послуга. Тепер військовозобов’язані через месенджери зможуть отримувати повістки. Громадяни зможуть спостерігати автоматичне розсилання повідомлень учасникам судового процесу.

Такі повідомлення зможуть отримувати лише ті, хто мають номер, який прив’язаний до певного облікового запису в месенджері. Іншим особам суд надсилатиме повідомлення від суду через SMS, як і раніше. Перші повістки у Viber надсилатимуть українцям з 10 лютого.

Такий варіант заощадить значну частину бюджету. Адже це втричі дешевше відправки SMS.  Представники Державної судової адміністрації пояснили, що вартість відправки однієї повістки для суду буде значно нижчою. Адже для відправки повістки за допомогою Viber треба лише одне повідомлення: у випадку зі звичайними SMS на телефон це розмір 5-6 повідомлень, або ж навіть до 15 SMS на одну повістку). Розсилка повісток через Viber скоротить витрати органів судочинства в Україні на понад 6 мільйонів гривень на рік.

Тепер за замовченням, система документообігу намагається відправити повістку через месенджер, в разі неможливості такої відправки, повістка відправляється як SMS. Відомо, що за півдня 15 лютого вже на таких розсилках заощадили понад 5 тисяч гривень (42 відсотка від стандартних витрат).

“Тому ми закликаємо всіх учасників судового процесу віддавати перевагу електронній комунікації з судом, а суди – бути більш рішучими у застосуванні цифрових технологій”, – вказує виконувач обов’язків генерального директора.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *