Суд над Петром Порошенко перенесли на 19 січня

В понеділок, 18 січня в Печерському районному суді Києва, відбувся суд по обранню запобіжного заходу п’ятому президенту Петру Порошенку. Сторона обвинувачення просила суд взяти Порошенка під варту із можливістю виходу під заставу в 1 мільярд гривень.

За версією слідства, Порошенко у 2014 році вступив у змову з проросійським політиком Віктором Медведчуком та іншими особами, щоб організувати постачання вугілля з непідконтрольних Україні районів Донбасу. Його звинувачують у державній зраді та фінансуванні тероризму. Після порушення справи Порошенко виїхав з країни, проте одразу заявив, що йдеться про ділову поїздку, і він скоро повернеться.

Адвокати Петра Порошенка наполягають, що він не є підозрюваним, оскільки щодо нього не виконали належним чином відповідної процесуальної дії

 Натомість адвокати політика вимагали не призначати йому запобіжний захід взагалі. Вони також наполягають, що Порошенко не є підозрюваним, оскільки, згідно з позицією захисту, щодо нього не виконали належним чином відповідної процесуальної дії. Засідання тривалого протягом дня, але вердикт так і не був оголошений.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Після чотирьох годин перебування судді у нарадчій кімнаті представник суду оголосив, що рішення щодо запобіжного заходу Порошенку вирішили відкласти.

«Вихід слідчого судді з нарадчої кімнати для проголошення рішення відбудеться 19 січня о 14-й годині», — оголосив представник суду.

Після цього сьогоднішнє судове засідання було оголошено закритим.

Весь час на вулиці чергували прихильник Петра Олексійовича Порошенка. Було встановлено імпровізовано сцену, на якій виступали народні депутати і активісти, які вимагали припинити це беззаконня, яке на руку ворогам України. Серед них і свідомі представники Броварської громади на чолі із депутатом Київської обласної ради Олегом Іваненком.

Коментар «Європейської солідарності. Бровари» про ці події:

«#Петро Порошенко вийшов із зали суду та подякував усім патріотам, які приїхали його підтримати.

Це велика перемога для України.

Наразі судове засідання перенесено на середу, 19 січня. о 14-00

Слава Україні! Разом до перемоги!»

 

Ось що відзначив Олег Іваненко про події дня:

«Дякуємо всім небайдужим, хто долучився сьогодні до зустрічі п’ятого Президента України у аеропорту «Жуляни»! А також підтримці у печерському суді!

Ви насправді, неймовірні ! Впевнений у перемозі України!»

 

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *