Суд обрав особисте зобов’язання запобіжним заходом для Петра Порошенка

Печерський районний суд Києва в середу, 19 січня, обрав запобіжний захід екс-президенту України Петру Порошенку у справі про державну зраду та фінансування тероризму. П’ятий президент був відпущений із залу суду під особисте зобов’язання.

Таким чином, суд відмовився задовольнити клопотання прокуратури, яка просила обрати для Порошенка запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави на суму 1 млрд грн.

Пізніше адвокат Ігор Головань зачитав рішення суду, згідно з яким Порошенкові заборонено виїжджати за кордон, він має прибувати на кожну вимогу до суду, до прокурора і слідчого, не відлучатися з Києва та Київської області без відповідного дозволу і здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

Адвокати політика просили не призначати йому запобіжний захід взагалі. Вони також наполягали, що Порошенко не є підозрюваним, оскільки, згідно з позицією захисту, щодо нього не виконали належним чином відповідної процесуальної дії.

Петро Порошенко у суді, 17 січня 2022 року

Під стінами Печерського районного суду Києва весь час проходила акція «Захисти Пороха – Захисти Україну!», в якій взяли участь представники всіх регіонів нашої держави — України. Серед них і політично активні і свідомі мешканці Броварської громади на чолі із депутатом Київської обласної ради Олегом Іваненком. Вони радо вітали появу п’ятого Президента України та разом з усіма святкували свою перемогу, хоч основна боротьба ще попереду!

Депутат Київської обласної ради, відомий броварський меценат і політик Олег Іваненко так прокоментував ці події:

«Підводячи підсумки цих трьох довгих, насичених подіями і емоціями днів, хочеться подякувати кожному з ВАС, і знайомі і незнайомі побратими і посестри!

Ми змогли встояти, ми втримали демократію, ми не допустили перетворення нашої країни у Росію, Казахстан чи Білорусь!

Сьогоднішнє рішення суду — стало, на мій погляд, тією точкою  неповернення, з якої почнеться одужання країни!

Україна переможе!»

«Європейська Солідарність. Бровари»:

«Ми виграли бій за Україну! І ще багато перемог попереду! Разом ми сила і це ми сьогодні довели!»

З НАМИ БОГ! З НАМИ УКРАЇНА!

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *