Супруненко купує колишній Київський завод алюмінієвих будівельних конструкцій у Броварах

Антимонопольний комітет 8 лютого дозволив ТОВ «Браз» і фонду «Дженерал Інвестментс» В’ячеслава Супруненка придбати активи ТОВ «Індастріал пропертіз інвестмент» у вигляді єдиного майнового комплексу. Про це повідомляється на сайті комітету.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе

Індастріал пропертіз інвестмент належать будівлі колишнього КП «Київський завод алюмінієвих будівельних конструкцій» у Броварах.

Майновий комплекс цього підприємства вивели з комунальної власності територіальної громади Києва в кінці нульових – на початку десятих років. Обставини цієї схеми розслідувалися в межах кримінального провадження і за неї навіть судили колишнього начальника Головного управління промисловості, енергетики та зв’язку КМДА, але у 2023 році справу закрили без вироку за строками давності.

Тоді ж Печерський суд Києва скасував арешт і заборону відчуження та розпорядження на комплекс будівель колишнього Київського заводу алюмінієвих будівельних конструкцій. У рішенні повідомляється, що до його складу входять вісім об’єктів загальною площею 122 000 кв. м за адресою:

→ Бровари, бульвар Незалежності, 30/1
→ Бровари, бульвар Незалежності, 30/1-а
→ Бровари, бульвар Незалежності, 30/1-б
→ Бровари, бульвар Незалежності, 30/1-д
→ Бровари, бульвар Незалежності, 32
→ Бровари, бульвар Незалежності, 32-а
→ Бровари, бульвар Незалежності, 32-б
→ Бровари, бульвар Незалежності, 32-в

Поруч на бульварі Незалежності, 30, зареєстрований Броварський алюмінієвий завод (бренд – BRAZ). На його сайті вказано, що він входить до складу групи компаній Alumeta. Засновником Alumeta вказаний Сергій Шапран.

За даними аналітичної компанії Contr Agent, власником ТОВ «Броварський алюмінієвий завод» Шапрана є кіпрська компанія «Алюмета ЛТД».

Власником ТОВ «Браз», яка купує нерухомість поруч із Броварським алюмінієвим заводом, є кіпрська компанія зі схожою назвою – Алюмета Груп ЛТД. Її бенефіціарами вказані В’ячеслав Супруненко та його сусід і бізнес-партнер Роман Ярошенко. У фонді «Дженерал Інвестментс» Супруненко єдиний власник.

  • В’ячеслав Супруненко був зятем колишнього мера Києва Леоніда Черновецького. Той керував містом із 2006 до 2012 року.
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *