Треба захистити українське небо: учасники «Рамштайну» домовились знайти більше ППО для України

На засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» партнери домовилися знайти способи ще більше захистити небо над нашою країною від атак російських окупантів. Союзники намагатимуться передати нам додаткові системи протиповітряної оборони.

Про це сказав очільник Міністерства оборони США Ллойд Остін на брифінгу після засідання 25 травня, передає «Укрінформ«. Глава Пентагону наголосив, що комплекси ППО – одна з найбільш нагальних потреб України, оскільки окупанти продовжують бити по мирних містах ракетами та дронами, а також атакувати з неба лінію фронту.

«Контактна група продовжить працювати над тим, щоб допомогти Україні захистити небо», – наголосив Остін.

Він зауважив, що жорстокість Кремля в питанні атак на цивільні об’єкти в Україні лише доводить, що Україна має створити потужну наземну архітектуру протиповітряної оборони, а партнери мають у цьому допомогти.

За словами американського міністра, учасники Контактної групи «шукатимуть у своїх запасах» додаткові   ракети й системи, які вони можуть передами українській армії.

Крім того, США та інші держави, як сказав глава Пентагону, працюють із приватними компаніями щодо укладання контрактів для створення нових систем NASAMS.

Остін також повідомив, що партнери створять для України  центр обслуговування німецьких танків Leopard, які передали українській армії в якості військової допомоги. Програма буде розрахована не на один рік.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *