Українцям роздадуть гроші на оплату комуналки: хто отримає допомогу автоматично

В Україні на неопалювальний сезон виплати на оплату комуналки (субсидії) оформлять автоматично. Це можливо за умови, якщо не змінилися дані про майновий стан або склад сім’ї.

Як зазначає Мінсоц, автоматично також буде перепризначено житлові субсидії внутрішньо переміщеним особам, які отримують їх за адресою реєстрації. Якщо переселенці планують оформити субсидію на адресу, відмінну від місця реєстрації, потрібно звернутися до Пенсійного фонду України та подати відповідну заяву та декларацію про доходи.

Житлові субсидії будуть призначені на підставі отриманої від надавачів послуг інформації щодо забезпечення громадян житлово-комунальними послугами за встановленими цінами, тарифами та розміром внесків/платежів на управління багатоквартирним будинком та комунальні послуги.

За відсутності необхідної інформації житлова субсидія на такі послуги не призначатиметься. Переміщені особи можуть подати запит на отримання житлової субсидії на період, що не опалюється, онлайн або звернувшись до сервісного центру Фонду за місцем фактичного проживання.

Зазначимо, в Україні призанченням і адміністрацією субсидій займається Пенсійний фонд. Допомогу на сплату комуналки українцям виплачують на банківські картки, доставляють «Укрпоштою». За правилами субсидія призначається на той обсяг комунальних послуг, який передбачено нормативами споживання.

Якщо ж родина заощаджує і витрачає менше комунальних послуг, то частину коштів з субсидії вона має право залишити собі та витратити на власний розсуд. Важлива умова: комуналка має бути сплачена вчасно і в повному обсязі.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *