Українця оштрафували на 17 тис. грн за генератор: його звинуватили у продажу електроенергії

В Одесі підприємця Дмитра Осовського оштрафував суд на 17 тис. грн. Штраф йому доведеться заплатити за те, що за гроші надавав доступ до свого копіцентру, де під час відключення електроенергії вмикав генератор.

Про це сам підприємець повідомив на своїй сторінці у Facebook. Поліція оштрафувала його за те, що він нібито продавав електроенергію без ліцензії. Він звернувся до суду. При цьому, якщо потужність генератора менше 5 МВт, ліцензія згідно із законом не потрібна. Проте суд ухвалив рішення одесита оштрафувати.

«Мене все-таки оштрафували на 17 000 грн. Ім’ям України. Дякую. Ціню. Суддя навіть слухати не хотів. Що б я не казав, взагалі начхати. Двічі запитував «у Вас все?». Коротко. сказано «ведення підприємницької діяльності без реєстрації, ліцензії або у час, коли ліцензія закінчилася»), – пише підприємець.

Раніше новина про те, що підприємця хочуть оштрафувати за використання генератора у своєму закладі викликала широкий резонанс. В результаті після багатьох питань голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев повідомив, що бізнесу при генерації до 5 МВт електроенергії не потрібно отримувати ліцензію.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *