Українці зможуть отримувати додаткові виплати від 6 700 до 20 100 грн

Українці з 1 січня можуть розраховувати на ще один вид державних виплат. Щомісячну грошову допомогу у розмірі від 6700 грн до 20 100 грн зможуть отримувати люди, яким присвоєно звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка», а також лицарі ордена «Богдана Хмельницького» та кавалери ордена «За мужність». Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Відповідно до Закону України, за яким встановлюються щомісячні виплати грошової допомоги людям, яким присвоєно вищезгадані державні нагороди, українці зможуть отримувати з 2023 року виплати у розмірі:

  • трьох мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня календарного року (20 100 грн), — особам, яким надано звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка»;
  • двох мінімальних заробітних плат (13 400 грн) – лицарям ордена «Богдана Хмельницького» трьох ступенів;
  • однієї мінімальної заробітної плати (6700 грн) – кавалерам ордена «За мужність» трьох ступенів (повні кавалери).

Українці зможуть отримувати додаткові виплати від 6 700 до 20 100 грн

Також на щомісячну виплату грошової допомоги у розмірах від трьох до однієї (з розрахунку на місяць на сім’ю) мінімальної заробітної плати можуть розраховувати члени сімей померлих чи нагороджених посмертно осіб, яким присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка», лицарів ордена «Богдана» Хмельницького» трьох ступенів (повні лицарі) та кавалерів ордена «За мужність» трьох ступенів (повні кавалери).

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *