Українці мають готуватися до поновлення аварійних відключень — Шмигаль

Українці мають готуватися до поновлення аварійних відключень. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання 6 січня.

За словами Шмигаля, Росія продовжує завдавати ударів по українській енергетиці. Впродовж 5 днів нового року війська РФ здійснили дві атаки дронами, внаслідок чого пошкоджень зазнали об’єкти генерації та магістральних мереж. Також продовжувались обстріли енергетики на Сході та Півдні.

Шмигаль зазначив, що тепла погода та святкові дні сприяли зниженню споживання, що дозволило протягом новорічних свят не застосовувати відключення. Проте вже 5 січня споживання зросло, тому в центральному та східному регіонах, а також в Одесі, Львові, Дніпрі були запроваджені графіки планових відключень.

З 6 січня очікується суттєве похолодання. Відповідно, за словами прем’єра, зросте споживання та дефіцит в енергосистемі збільшиться.

«Крім цього, ворог готовий завдати чергового ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі. Тому ми всі маємо бути готові до поновлення аварійних відключень», — наголосив він.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *