Українці можуть зареєструвати нерухомість у «Дії» ще у 10 областях: чому це важливо

Мешканці ще 10 областей України можуть подати заяву на реєстрацію прав на нерухомість за допомогою порталу «Дія».

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Кабінету міністрів України.

У відомстві зазначають, що наразі реєстрація нерухомості у «Дії» доступна у Закарпатській, Київській, Дніпропетровській, Одеській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій та Чернігівській областях, а також у Луцьку.

Це стосується прав на нерухоме майно, зареєстрованих до 1 січня 2013 року, коли було запроваджено відповідний Державний реєстр.

До цього зареєструвати нерухомість у «Дії» могли лише мешканці Львівщини, Тернополя, Харкова та Чугуївського району Харківської області.

Як користуватися послугою?

  1. Зайти на портал «Дія» та пройти реєстрацію;
  2. Вибрати «Послуги», потім «Земля, будівництво, нерухомість», потім «Державна реєстрація прав на нерухоме майно», потім «Подати заявку»;
  3. Внести необхідну інформацію та копії документів;
  4. Підписати заяву електронним підписом.

Чому це важливо?

За допомогою реєстрації нерухомості можна підтвердити, що ви є законним власником майна.

У такому разі шахраї не можуть підробити документи про права власності на майно.

Зазначимо, раніше в українців виникали проблеми під час спроби отримати компенсації за програмою «єВідновлення». У порталі «Дія» не відображалося їхнє житло, оскільки воно не було там зареєстроване.

У Мінреінтеграції назвали два рішення, за допомогою яких можна вирішити цю проблему.

Spread the love

One Reply to “Українці можуть зареєструвати нерухомість у «Дії» ще у 10 областях: чому це важливо”

  1. Дізнатися, що тепер мешканці ще десяти областей можуть реєструвати права на нерухомість через портал «Дія», важливо, раніше ця можливість була обмежена лише деякими регіонами, і розширення цієї послуги — чудова новина. Інструкція щодо користування послугою також допомагає мені розібратися, як саме здійснити реєстрацію, а вказані кроки є досить зрозумілими, і я відчуваю впевненість, що можу впоратися з цим процесом, слідуючи наданою інформацією, важливо відзначити, що реєстрація нерухомості через цей портал має свої переваги, зокрема, можливість підтвердження законності власності майна та захист від можливих шахраїв, ця інформація дозволяє уникнути можливих проблем і непорозумінь у власницьких правах.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *