Українці отримають «платіжки» з новим податком: що потрібно знати

Незабаром українці отримують квитанції з оплатою податку на нерухомість. Проплатити їх потрібно буде протягом двох місяців після отримання. Якщо людина не зробить цього — її чекає штраф.

Про це повідомляється в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

Відзначається, що, якщо ж платіж буде затриманий на тридцять днів, буде нараховано штраф у розмірі 10% від суми в квитанції. Якщо ж затримка податкового платежу перевищить тридцять днів, штраф збільшиться в два рази.

Кого стосується податок на нерухомість

Податок на нерухомість стосується тільки тих власників квартир, у кого площа житла перевищує 60 квадратних метрів. Якщо у вас приватний будинок площею понад 120 квадратних метрів — вам теж потрібно платити цей податок.

Відзначимо, що оплата йде тільки за площу приміщення більше норми. Розмір податку залежить від регіону.

Як нараховується податок

У 2021 році податок на нерухоме майно нараховується фізичним особам — власникам об’єктів нерухомості (будинків, квартир тощо) за 2020 рік, виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2020 року — 4 723,00 гривень.

Сплачують податок власники житлової та / або нежитлової нерухомості. При неповнолітніх дітей-власників нерухомості податок платять батьки / опікуни.

Якщо ви не отримали повідомлення-рішення через невідповідність податкової адреси з фактичним місцем проживання, слід негайно звернутися до податкового органу за місцем реєстрації для сплати належної суми податку.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *