У Броварському районі почалося розмінування: є випадки підриву людей на ворожих мінах

Після відходу російських окупантів у Броварському районі Київської області 1 квітня стартувало розмінування низки сіл – розпочали з Залісся і ближче до вечора зайшли до Великої Димерки.

Начальник районної Броварської військової адміністрації Павло Проскочило розповів, що 1 квітня станом на 17:00 піротехнічна група працює у Великій Димерці. Зокрема, у селищній раді.

«Керівництво Великої Димерки вже зайшло до будівлі і може працювати«, – зазначив Проскочило.

Від початку війни до броварської лікарні привезли понад 160 осіб, які постраждали внаслідок воєнних дій, розповів головний лікар Броварської багатопрофільної клінічної лікарні Валентин Багнюк.

За його даними, 30 березня до медустанови волонтери привезли чотирьох людей, що підірвалися на мінах. Люди вирішили об’їхати блокпост неподалік від одного з сіл Броварського району полями, де їхня автівка і підірвалася. Чоловіку-водію відірвало одну ногу, а другу кінцівку вдалося врятувати. В інших пасажирів, за словами директора медзакладу, амбулаторні травми: ураження осколками обличчя і тіла, поламані ребра.

Проскочило закликав мешканців громади бути обережними, не наближатися до підозрілого предмета і терміново повідомляти про виявлені «сюрпризи» від ворога за номерами 101 та 102. Також заборонено відвідувати та заїжджати на будь-яких транспортних засобах до лісів району (окрім транзитних доріг).

 

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *