У Києві та низці областей пролунали вибухи, спрацювала ППО: деталі нічної атаки РФ

Вночі 19 травня держава-терорист Росія влаштувала чергову повітряну атаку по Україні. Вибухи пролунали у Києві, Кривому Розі, а також у Київській, Чернігівській, Миколаївській та Хмельницькій областях. У регіонах та столиці спрацювали системи протиповітряної оборони.

Telegram-канали повідомили про БПЛА та запущені з півдня ракети «Калібр» у повітряному просторі України. Громадян закликали пам’ятати про інформаційну гігієну.

Мер Кривого Рогу Олександр Вілкул підтвердив вибухи у місті. Він закликав місцевих жителів нічого не знімати та не викладати в інтернеті.

Близько 3-ї години ранку місцеві канали в Telegram писали про звуки вибухів у Волинській області, а близько 4:00 вибухи було чути на Львівщині.

Глава КМВА Сергій Попко повідомив, що окупанти запустили по Києву дрони-камікадзе типу Shahed кількома хвилями та з короткими інтервалами. Усі виявлені повітряні цілі, які рухалися в напрямку столиці, були знищені силами і засобами ППО.

«Такою тактикою кремлівське зло намагається виснажити нашу ППО, а також психологічно впливати на цивільне населення. Не дочекаються!» – написав він у Telegram.

Нагадаємо: вранці 18 травня у Києві також пролунали потужні вибухи. У регіоні на відмінно спрацювала протиповітряна оборона, проте падіння уламків збитих ворожих цілей призвело до пожеж і низки пошкоджень.

У КМВА зазначили, що це був дев’ятий повітряний напад на столицю з початку травня. Атаку ворог здійснив із стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, Ту-160 з району Каспію – ймовірно, крилатими ракетами типу Х-101/555. Після їхнього запуску окупанти спрямували в бік української столиці ще й свої розвідувальні дрони. Падіння уламків відбулося в Деснянському та Дарницькому районах столиці.

Також країна-терорист РФ завдала потужного удару по Києву із застосуванням ракет «Кинджал» і «Калібр» 16 травня. Завдяки роботі підрозділів ППО всі повітряні цілі було знищено, але уламки пошкодили майно громадян та, зокрема, поламали дерева в зоопарку.

Під час російських обстрілів окупанти відстежують на YouTube роботу ППО в Києві через камери відеоспостереження. Зокрема, після останнього обстрілу росіяни виклали відео роботи ППО в Києві.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов заявив, що мета супервитратних ракетних обстрілів Києва Росією полягає у намаганнях підняти градус патріотичної істерії всередині країни-агресора. Українська столиця залишається маніакальною і недосяжною ціллю кремлівського диктатора Володимира Путіна;

– також Росія під час масованого обстрілу України в ніч на 18 травня випустила ракети по Одесі та регіону. Є руйнування на об’єкті промисловості, одна жертва і троє постраждалих серед цивільних.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *