У Конгресі США тривають суперечки, які затримують виділення допомоги Україні. Відео

У Конгресі США тривають суперечки між республіканцями та демократами, через що затримується ухвалення надання допомоги Україні. Політики не можуть дійти згоди щодо питань нелегальної імміграції й безпеки південного кордону Сполучених Штатів. 

Про це повідомляє «Голос Америки«. Голова Демократичного кокусу Палати представників Піт Агілар заявив, що республіканці відмовляються від двопартійної угоди, яка посилить охорону кордону, підтримає Ізраїль та допоможе Україні. 

За його словами, Республіканська партія хоче використати імміграційну кризу в контексті майбутніх президентських виборів у США. Агілар каже, що республіканці прагнуть заробити таким чином додаткові бали для Дональда Трампа.

Він також зазначив, що прихильники експрезидента США «зрікаються своєї відповідальності вирішувати проблеми від імені американського народу» саме тому, що Трамп віддав їм такий наказ. 

Водночас спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон назвав це припущення «абсурдом».

«Це абсурд. Ми зобовʼязані виконувати свій обовʼязок. Наш обовʼязок – діяти правильно для американського народу, захищати людей. Перше і найважливіше завдання федерального уряду – захистити своїх громадян. Ми не робимо цього за президента Байдена», – сказав він. 

Джонсон зазначив, що у республіканців є лише незначна більшість у Палаті представників, але вони намагаються використати кожну можливість, «щоб забезпечити розв’язання цієї проблеми».

«Президент Трамп хоче забезпечити безпеку країни. Президент Трамп – це той, хто раніше за інших говорив про безпеку кордонів. Він балотувався на цьому, як ви пам’ятаєте, на побудові стіни. Тому що він бачив цю катастрофу. Він знав, що якщо ми не отримаємо контроль над цим, ми опинимося в такій ситуації. І тому президент Трамп застосував свої виконавчі повноваження. Він використав свою виконавчу владу, щоб взяти цю систему під контроль. Президент Байден рефлекторно вчинив протилежне. І саме це спричинило цю кризу», – заявив спікер. 

Раніше ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко пояснив, що республіканці та демократи замість того, щоб об’єднатися та навести лад у питаннях як національного, так і глобального характеру, продовжують «гризтися» між собою. Причина цього полягає в тому, що обидві партії намагаються показати себе перед виборцем з найкращої сторони.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *