У МОЗ повідомили про можливість медичної евакуації: що потрібно знати

Тяжкохворі українці або ті, хто отримав травми внаслідок війни, можуть подати попередню заявку на Програму медичної евакуації, йдеться у повідомленні МОЗ.

Тяжкохворі чи поранені українці можуть подати через сайт МОЗ заявку на медичну евакуацію. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

«Тяжкохворі українці або ті, хто отримав травми внаслідок війни, можуть подати попередню заявку на Програму медичної евакуації», — йдеться у повідомленні.

Для цього на сайті Міністерства охорони здоров’я у розділі «Опитування» слід заповнити анкету.

«Кожен випадок евакуації розглядається фахівцями окремо. Підготовка пацієнта зазвичай триває від 3-4 днів до 2 тижнів, МОЗ забезпечує комунікацію з клініками та міжнародними партнерами», — йдеться у повідомленні.

Транспортування та лікування українських громадян у рамках програми медичної евакуації фінансується міжнародними організаціями, а також країнами, які приймають українців.

Повідомляється, що громадяни України, які перетнули кордон після 24 лютого у пошуку притулку від війни та отримали в цих країнах статус біженців/тимчасового захисту, мають право на безоплатну медичну допомогу нарівні з громадянами відповідної країни.

Якщо пацієнт лікується в Україні, то витрати на лікування фінансує Національна служба здоров’я України у рамках Програми медичних гарантій.

Загалом завдяки міжнародній підтримці та взаємодії з партнерами вдалося евакуювати вже понад 1200 українців, повідомляють у МОЗ.

Ознайомитись з алгоритмом медичної евакуації можна на сайті Міністерства охорони здоров’я за посиланням.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *