У Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями у Броварах відбулося відкриття бігового клубу для людей із вадами зору «Guide Runner»

3 грудня в світі відзначають Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями. Цього дня в легкоатлетичному манежі КО ШВСМ у Броварах, відбулася знакова подія, а саме —  відкриття філіалу бігового клубу для людей із вадами зору «Guide Runner», який заснував броварчанин, відомий майстер паратриатлону Василь Закревський. Він ще в дитинстві в результаті нещасного випадку втратив зір, але це не зламало його і він продовжив боротися. Василь почав займатися різними видами спорту і став один із кращих паратриатлоністів України та світу.

Паратриатлон — це різновид триатлону для спортсменів з обмеженими фізичними можливостями, де спортсмен разом із гайдом долає дистанції в плаванні, бігу та їзді на велосипеді. Василь Закревський – багаторазовий переможець і призер міжнародних змагань, МСУМК.

Він заснував  ГО «Незрячих людей активних і незалежних» ОNLAIN», чим змінив життя людей, які мають слабкий зір. Організація діє у Києві і Броварах. Для розвитку і соціалізації людей із порушеннями зору, в організації є ціла низка активностей – біг із гайдом (супроводжуючим), скандинавська хода, плавання, психологія, танці, арт-терапія, заняття з фінансової грамотності, англійська мова і масаж.

Того дня, в честь відкриття бігового клубу для людей із вадами зору «Guide Runner» в Броварах відбулося відкрите тренування під керівництвом відомого фахівця Павла Заболотного, який і стане головним тренером «Guide Runner». Перед його початком присутніх привітали заступник начальника відділу фізичної культури та спорту Броварської міської ради Михайло Доценко, відомий політик і паралімпієць Олег Іваненко, лікар-ортопед приватної клініки «Довіра» Євгеній Лимар та інші.

Перед учасниками благодійного тренування виступив депутат Київської обласної ради, відомий паралімпієць-рекордсмен, який неодноразова переписував «Книгу рекордів України», «містер Ironman», підкорювач Ла-Маншу Олег Іваненко.

  • Сьогодні, 3 грудня, ми відзначаємо Міжнародний день людей з інвалідністю. Це день людей, яким важче ніж іншим, бо вони мають проблеми зі здоров’ям. Для багатьох із них це вирок, адже вони не мають змогу пристосуватися в наших сучасних життєвих реаліях. Але є й такі, які продовжують боротися і жити, не зважаючи на існуючі проблеми. Вони створюють щось позитивне і для себе, і для таких як вони. До таких людей належить і мій друг, Василь Закревський. Я хочу подякувати Василю за те що він постійно в пошуку і весь час організовує щось нове і позитивне. Я зі свого боку, все зроблю для того, щоб йому в цьому допомогти! Я хочу наголосити, що там, на передовій війни з рашистами вирішуються доля України, а значить і доля людей з інвалідністю, які, як ніхто заслуговує на щасливе і спокійне життя. Перемога буде за нами! Все буде Україна!

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Після офіційної частини і розпочалося відкрите тренування в якому взяли участь всі охочі. Серед них відома майстриня паратриатлону, великий друг організатора Віта Олексюк. Після його завершення Василь роздав усім учасникам сертифікати-запрошення в свій масажний кабінет. Заняття в біговому клубі для людей з вадами здоров’я будуть безкоштовними, а решта матимуть пільги при відвідуванні закладів партнерів організації. Бажаємо Василю успіхів у всіх його починаннях!

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *