У Мінекономіки підрахували реальну кількість безробітних українців

На обліку Державній службі зайнятості 215 тис. безробітних, хоча фактична кількість безробітних в Україні становить 2,6 млн осіб. При цьому очікується, що у 2023 році кількість фактичних безробітних сягне 2,8 млн осіб.

Про це повідомили у Мінекономіки.

Заступник міністра економіки Тетяна Бережна зазначила, що зараз служба зайнятості пропонує 27 тис. вакансій, хоча ще торік їхня кількість становила 61 тис. Це означає, що сьогодні на одне робоче місце претендують 8 офіційно зареєстрованих безробітних.

«Якщо говорити про фактичне безробіття, то до кінця 2022 року ми маємо 2,6 млн. безробітних, а в 2023 році ми прогнозуємо трохи більше 2,8 млн. безробітних осіб», — сказала вона.

У НБУ повідомляють, що рівень безробіття в Україні сягнув рекордних 35%. При цьому зростання безробіття стримується виїздом українців за кордон та мобілізацією.

Регулятор прогнозує скорочення безробіття до рівня другого кварталу 2022 року наприкінці року. Досягнути цього дозволить відновлення економіки та зростання попиту на робочу силу.

«Втім, як і в інших країнах (наприклад, колишній Югославії), навіть після закінчення активних бойових дій, безробіття знижуватиметься повільно, і залишатиметься на вищих рівнях, ніж раніше, через довгострокові наслідки війни», – прогнозує Нацбанк.

Також у НБУ наголосили, що номінальна зарплата до кінця року скоротиться на 12%, а реальна – на 27%.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *