«У Пентагону наразі закінчились гроші для України»: Остін закликав учасників «Рамштайну» підстрахувати США

Очільник міністерства оборони США Ллойд Остін заявив, що у Пентагону наразі закінчилися гроші для допомоги Україні. За його словами, Вашингтон не може постачати Києву ракети та боєприпаси на тому ж рівні, що й рік тому.

У зв’язку з цим він закликав учасників «Рамштайну» підстрахувати США. Про це повідомляє АР.

«У США скінчилися гроші для допомоги Україні, і ми не в змозі постачати Києву ракети та боєприпаси на тому ж рівні, що й рік тому», – сказав Остін.

На зустрічі 50 союзників з підтримки України він закликав їх «намагатися забезпечити Київ життєво важливими наземними системами ППО та снарядами».

«Я закликаю цю групу («Рамштайн» – ред.) ретельніше вивчити (можливості – ред.), щоб надати Україні більше життєво важливих наземних систем протиповітряної оборони та перехоплювачів», – додав очільник Пентагону.

Після зустрічі Селеста Валландер, помічниця міністра оборони з міжнародних справ, розповіла, що Міністерство оборони України отримує повідомлення з передової про те, що «підрозділи не мають необхідних запасів боєприпасів».

«Це одна з причин, чому ми зосереджуємось на необхідності отримати відповідь від Конгресу, щодо закону, де закладені кошти на допомогу», – додала Валландер.

Нагадаємо, Федеральний уряд Німеччини хоче підтримати оборону України поставкою гелікоптерів Sea King Mk41, додаткових зенітних систем Iris-T і танків Gepard. Таке рішення було прийняте у середу, 24 січня, за підсумками 18-ої зустрічі у форматі «Рамштайн».

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *