У США Палата представників оголосила перерву до 28 лютого, не схваливши допомогу Україні

Палата представників Сполучених Штатів Америки (США) після дискусій стосовно законопроекту щодо фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, вирішила піти на перерву до 28 лютого. Документ так і не був проголосований.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на «Голос Америки«.

Тепер конгресмени мають повернутися до розгляду проекту закону вже наприкінці лютого.

Перед оголошенням перерви в Палаті представників тривали обговорення щодо допомоги Україні та іншим партнерам — конгресмени вирішували, чи голосувати за документ у вигляді, погодженому Сенатом, або вносити до нього поправки.

Реакція Байдена

Президент США Джо Байден відреагував на рішення законодавців піти на перерву. Американський лідер у своєму Twitter (X) зазначив, що відмова проголосувати за законопроект щодо виділення Україні допомоги, яка продовжує протистояти широкомасштабній військовій агресії з боку РФ, «не буде забута».

«Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута», — написав він.

Що передувало

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США підтримав законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України у документі передбачено понад 60 млрд доларів.

США вже кілька місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні через розбіжності між республіканцями і демократами. Таким чином, виділення нових пакетів американської військової допомоги призупинено.

Для того, щоб законопроєкт, який підтримав Сенат, набув чинності, його має схвалити Палата представників і підписати президент США Джо Байден.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *