У Харкові пролунали вибухи, а по Люботину ударили з С-300

У Харкові пролунали вибухи під час російської ракетної атаки ввечері, 11 лютого.

Про це передає РБК-Україна з посиланням на голову Харківської обласної військової адміністрації (ОВА) Олега Синєгубова та мера міста Ігоря Терехова.

Перед цим у Харківській області була оголошена повітряна тривога. У командуванні Повітряних сил ЗСУ попереджали про загрозу ракетної атаки на обласний центр.

«Окупанти завдають ударів, перебувайте в укриттях!» — написав керівник адміністрації.

В мерії підтвердили вибухи у Харкові.

«У місті чутно звуки вибухів. Будьте обережні», — закликав Терехов.

Наслідки та особливість атаки

Як уточнив згодом заступник командувача оперативного угрупування військ «Харків» бригадний генерал Сергій Мельник «Марсель», росіяни, за попередніми даними, били балістикою з Бєлгородської області.

«За попередніми даними, обстріл Харківщини був здійснений ракетами типу 5В55, які були запущені російськими терористами з установки ЗРК С-300 з Бєлгородської області РФ», — повідомив військовий.

Як повідомив пізніше голова ОВА, російські загарбники завдали ударів ракетами, попередньо С-300, по Люботину Харківського району. За його словами, попередньо атака була здійснена із Бєлгорода (РФ).

«На цю хвилину без постраждалих. Пошкоджені фасади нежитлових будівель. Огляд місць триває», — розповів він.

Повітряні удари РФ по Харкову

Нагадаємо, раніше, у ніч проти 10 лютого, ворог запустив 31 ударний безпілотник типу «Шахед» з території тимчасово окупованого Криму та Російської Федерації. Основними напрямками удару були Одеська та Харківська області.

У Харкові дрони атакували нафтобазу. В результаті атаки сталася величезна пожежа в приватному секторі. Жертвами російської атаки стали семеро людей, ще понад півсотні — постраждали.

Як з’ясувалося, серед загиблих — прокурор Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Ольга Путятіна та її родина. Жертвами російської атаки стали її чоловік та троє дітей.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *