Фракція ЄС заблокувала рішення щодо моделі Національного мультипредметного тесту, – Бабак

Верховна Рада не змогла ухвалити в цілому законопроект 8228-1, що відкриває можливість Міністерству освіти і науки провести вступну кампанію за результатами НМТ (Національний мультипредметний тест), модель якого була презентована 20 січня.

Про це повідомив голова освітнього парламентського комітету Сергій Бабак, коментуючи результати розгляду законопроєкту, що відбулося у понеділок, 6 лютого.

Зокрема, за результатами голосування, урядовий законопроект було ухвалено за основу, що означає необхідність ще одного голосування у парламенті.

Як відомо, законопроект 8228-1 має відкрити можливість МОН провести національний мультипредметний тест за схемою 2+1, згідно з якою обов’язковими  предметами тесту є українська мова й математика, а предметами на вибір є історія України, одна з іноземних мов, біологія, хімія та фізика.

Водночас проти ухвалення цього рішення виступила фракція Європейської солідарності, яка наполягає на тому, щоб історія України була обов’язковим предметом ЗНО.

«Заблокувала ухвалення в цілому Європейська солідарність, яка наполягає на тому, щоб історія України була обов’язковим предметом ЗНО. З трибуни заявили, що хочуть проведення НМТ як в минулому році. Ми ж наполягаємо на тому, щоб один предмет був на вибір, куди звісно входить і історія України. Отже, тепер є 7 календарних днів для подачі правок народними депутатами», – повідомив Бабак.

Він також висловив сподівання, що правок буде небагато і комітет ВР зможе винести законопроєкт на друге читання на найближче наступне засідання Верховної Ради.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *