Французький парламент підтримав безпекову угоду з Україною: що це означає

Парламентарі Франції 12 березня підтримали угоду щодо безпеки з Україною. «За» проголосували 372 депутати нижньої палати Національної асамблеї, «проти» – 99, утрималися – 101.

Трансляція велася на сторінці Національної асамблеї Франції у Twitter (X). Видання Le Figaro зауважило, що дебати політиків «закінчилися широким консенсусом: Франція має продовжувати підтримувати Україну».

«Голосувати проти – значить дати [Володимиру] Путіну всі докази й сигнали, на які він чекає… Утриматися – означає ухилитися від своєї відповідальності перед історією», – наголосив глава уряду Габріель Атталь перед голосуванням.

Він також заявив, що Париж у плані допомоги Києву «в принципі не відкидає жодного варіанту». «Ми не встановлюємо обмежень проти Росії, яка не встановлює жодних обмежень», – сказав Атталь, уточнивши, що французький уряд водночас не хоче ескалації.

Під час дебатів представники опозиції розкритикували деякі коментарі президента Франції Еммануеля Макрона, зокрема ідею відправити війська в Україну.

Нагадаємо: Київ і Париж у лютому 2024 року за підсумками зустрічі президентів двох країн підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки терміном на 10 років. Вона діятиме, доки Україна не вступить у НАТО. У рамках угоди Франція додатково виділить 3 млрд євро на військові потреби українців протягом 2024 року.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *