Як за етикеткою продукту зрозуміти, що він неякісний: ключові слова

Маркування на етикетці продуктів — ще той ребус. Часто виробники завуальовано пишуть про склад, щоб приховати не надто якісну сировину. Але якщо знати ключі, то читати упаковку стає значно простіше.

Про це в Telegram розповіла експертка з харчування Наталя Мазурик.

Дивіться склад

Пам’ятайте, що найбільше в продукті того інгредієнту, який стоїть у списку першим. А далі — за зменшенням.

Тобто, якщо першою в списку «вода», значить в продукті найбільше води.

Складники, які обираються за бажанням

Коли читаєте етикетку, орієнтуйтеся на ваші бажання, переваги, дієту. Наприклад, якщо там є глютен, лактоза, дріжджі, цукор — тільки вам вирішувати, купувати продукт чи ні.

Небажані складники

До таких належать пальмова олія без вказівки «негідрогенізована», а також модифікований крохмаль.

Інгредієнти, яких взагалі не має бути

Це крохмаль в молочних продуктах, пальмова олія в шоколаді, ММО в ковбасі (так позначають обрізки, ратиці, і в недорогих ковбасах — це один з основних складників).

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *