Як українців дурять на касах у супермаркетах: названо головну хитрість

В Україні в супермаркетах та магазинах спеціально встановлюють ціни, які при заокругленні здачі дозволяють більше грошей залишати у продавця. У такому разі краще розплачуватися банківською карткою.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. За правилами округлення вам можуть дати не всю здачу. Суму менше 5 копійок має право залишити собі магазин, а понад 5 копійок – мають «вибачити» покупцю. Часто магазини спеціально встановлюють такі ціни, щоб усі округлення були не на користь покупця.

  • Наприклад, за ціною 9,96 грн, 9,97 грн, 9,98 грн або 9,99 грн ви все одно повинні заплатити магазину 10 грн. Якщо не хочете переплачувати – використовуйте для розрахунку банківську картку. Тоді правила округлення не діють.
  • Якщо не хочете заплатити зайве або купити поганий товар , будьте уважні. Звісно ж, передбачити всі варіанти обману дуже складно. Але якщо ви приходите в магазин з чітко сформованим списком покупок, звертати увагу на етикетки і в разі чого перевіряти інформацію – обдурити вас буде складніше, ніж якщо ви зайдете в магазин просто подивитися і купуватимете все поспіль.
  • Крім того, часто на касах та у відділах магазинів за допомогою простих махінацій можуть показувати неправильну вагу. Іноді при цьому використовують спеціальні грузики, нитки, а окремих випадках просто непомітно кладуть предмети при зважуванні. Тому важливо перевіряти вагу на контрольних вагах не лише на ринках, а й у супермаркетах.
  • Якщо у вас є сумніви, що ваги працюють правильно – зважте один раз свій телефон на тих вагах, яким ви довіряєте, – пізніше, зваживши свій телефон на вагах продавця, ви зможете перевірити, наскільки коректно вони працюють.
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *