«Є висновок експертів»: у КМВА підтвердили інформацію про удар по Києву ракетою «Циркон»

Під час масованого ракетного обстрілу 7 лютого противник застосував для удару по Києву «гіперзвукову» ракету 3М22 «Циркон». Такий висновок зробили в Київському науково-дослідному інституті судових експертиз (КНДІСЕ).

Про це повідомили в Київській обласній військовій адміністрації. Там опублікували відео, на якому видно різні фрагменти російської ракети.

На одному з уламків зокрема можна побачити маркування ракети «Циркон» – 3М22.

, Title: Росіяни застосували гіперзвукову ракету 3М22 «Циркон» для удару по Києву

"Є висновок експертів": у КМВА підтвердили інформацію про удар по Києву ракетою "Циркон". Відео

Заявлено, що 3М22 «Циркон» – це перспективна протикорабельна гіперзвукова крилата ракета з гіперзвуковою повітряно-реактивною рушійною установкою, що перебуває на етапі розробки та випробувань у Росії.

Вона призначена для ураження надводних кораблів противника, оснащених системами протиповітряної та протиракетної оборони. Запускають «Циркони» з універсальних вертикальних пускових установок 3С-14 на бойових кораблях, підводних човнах та з мобільних берегових ракетних установок.

Експерти КНДІСЕ, які працювали з уламками «Циркона», зазначили, що росіяни перебільшили можливості цієї ракети.

«Можемо сказати, що зброя не відповідає заявленим ворогом тактико-технічним характеристикам», – зазначили вони.

"Є висновок експертів": у КМВА підтвердили інформацію про удар по Києву ракетою "Циркон". Відео

У Defense Express писали, що, хоча в РФ «Циркон» називають «гіперзвуковою», найімовірніше, вона, як і «Кинджал», є твердопаливною ракетою, що «просто розганяється до значної швидкості, нібито до 9 Махів».

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Про те, що по Києву вдарили саме ракетою «Циркон», заговорили ще в день масованої атаки. Приводом для цього стали публікації в мережі фото з повідомленнями про його збиття. Зокрема, на одному з уламків вказано маркування «3М22».

– У КМВА тоді заявили, що лише після висновків експертів зможуть сказати, чи справді росіяни під час масованої повітряної атаки 7 лютого могли використати «гіперзвукову» ракету ЗМ22 «Циркон» для удару по Києву. Експерти можуть вивчити уламки ракети й визначити тип лише після її падіння.

– Ракету «Циркон» розробляли суто як протикорабельну. Використання протикорабельних ракет – «Оніксів», «Цирконів» – є, відверто кажучи, недолугим, тому що можливості для точного ураження наземних цілей у них практично немає, наголосив військовий експерт Михайло Жирохов.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *