Індексацію пенсій знову перенесли, коли тепер чекати — повідомлення про перенесення термінів індексації пенсій скасували

Минулого тижня очільниця Мінсоцполітики Оксана Жолнович оголосила, що довгоочікувану індексацію пенсій прийдеться перенести на квітень, однак вже 14 лютого на урядовому порталі повідомили, що переніс індексації скасовується.

За повідомленням Мінсоцполітики, пенсіонери зможуть отримати нові виплати вже з 1 березня, а не з квітня, як анонсувала раніше глава відомства Оксана Жолнович.

 
Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube
 
Індексація пенсій має проводитися щорічно з 1 березня з урахуванням рівня інфляції та динаміки середнього рівня заробітної плати в попередні три роки— заявили у відомстві.

Нагадаємо, вона стверджувала, що міністерство лише проводить розрахунки для індексування, тож підвищення можна очікувати лише з квітня.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

У Мінсоцполітики слова свого ж міністра спростовують і посилаються на Закон «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Наразі Мінсоцполітики готує проєкт рішення Уряду, яке буде винесено на розгляд Кабінету Міністрів найближчим часом.

В Мінсоцполітики зазначають, що попри війну та складну економічну ситуацію, виплата пенсій і підтримка населення залишаються пріоритетами Кабміну.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *