Багатьох українців звільнили від податків: стали відомі деталі урядової постанови

Деяким українцям скасували податки з доходів. Йдеться про військовослужбовців, які воюють безпосередньо на передовій. Для них скасували військовий податок за той час, який вони беруть участь у бойових діях.

Про це повідомило Міноборони України.

У повідомленні, зокрема, йдеться, що уряд вніс відповідні зміни до своєї постанови №1161 від 30 грудня 2015 року. Таким чином, Кабмін скасував військовий податок на дохід військовослужбовців, які безпосередньо беруть участь у бойових діях на фронті.

Йдеться саме про тих військовослужбовців, які перебувають на лінії зіткнення. За час їхньої участі в боях з них не стягуватимуть військовий податок. При цьому військовослужбовцям не доведеться збирати жодних додаткових «папірців» для того, щоб їх звільнили від оподаткування. Достатньо буде подати наказ командира про виплату додаткової матеріальної винагороди, яка належить бійцям на передовій.

Багатьох українців звільнили від податків: стали відомі деталі урядової постанови

Як відомо, із 1 березня зарплати військовослужбовців змінилися. Деякі з них втратили додаткову винагороду у розмірі 30 тисяч гривень на місяць. Натомість їм платять лише звичайну зарплату, яка, втім, із березня стала вищою. Якщо раніше мінімальна місячна зарплата військового становила 13 тисяч гривень, то тепер вона дорівнює 20 100 гривень.

При цьому військовим, які борються на нулі, залишили виплату у розмірі 100 тисяч гривень на місяць. Саме цю категорію військовослужбовців звільнили від сплати військового збору.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *