Бахмутська лікарня відновила роботу у Броварах на Київщині. Як потрапити на прийом

Близько двадцяти тисяч пацієнтів приняла Бахмутська лікарня, відтоді як відновила роботу наприкінці жовтня 2022 року в Броварах на Київщині. Приміщення лікарні у Бахмуті було зруйноване армією Росії, але частину обладнання вдалося евакуювати. Нині в лікарні працює 80 медичних працівників, більшість з яких — переселенці.

 

Бахмутська лікарня
Бахмутська лікарня після обстрілів армії РФ. Фото: Суспільне

Як зазначила медична сестра лікарні Катерина Гордієнко, працівники евакуювалася з Бахмута минулої весни.

«Поряд з моїм будинком була військова частина, туди прилетів ворожий снаряд і наступного дня я виїхала з дітьми до Дніпра. У листопаді я переїхала в Бровари, щоб працювати в нашій лікарні», — розповіла вона.

 

Бахмутська лікарня відновила роботу у Броварах на Київщині
Фото: Суспільне

Бахмутська лікарня — єдиний лікувальний заклад в Броварах, який має кабінет для реабілітації дітей та дорослих, які мають неврологічні захворювання, каже лікарка Олена Боримченко.

«У нас є терапія сенсорної інтеграції, лікувальні масажі, кисневі коктейлі, мозочкова стимуляція. Ми працюємо над моторною діяльністю пацієнтів, розумінням звернутої мови, виконанням інструкцій, які відбуваються в сенсорній кімнаті», — уточнила лікарка.

 

Бахмутська лікарня відновила роботу у Броварах на Київщині. Як потрапити на прийом
Фото: Суспільне

Лікарня має дві операційні кімнати та стаціонар на 10 ліжок. За словами медичної директорки закладу Ольги Бліднової, з листопада лікарі з Бахмута прийняли близько 20 тисяч пацієнтів.

«Вже проведено 128 операцій стаціонарно і було проведено приблизно 50 операцій в рамках програми хірургія одного дня», — розказала Бліднова.

Бахмутська лікарня відновила роботу у Броварах на Київщині
Бахмутська лікарня відновила роботу у Броварах на Київщині. Фото: Суспільне
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *