Блекаут в Одесі: критичну інфраструктуру підключили до енергопостачання, в «Укренерго» дали невтішний прогноз. Відео

В Одесі після аварій на енергооб’єкті критичну інфраструктуру вдалося підключити до енергопостачання. Ситуація складна, суттєві обмеження продовжуватимуться як мінімум 4 та 5 лютого, не виключаються й подальші масові відключення світла.

Про це на брифінгові в Ukraine Media Center увечері в суботу, 4 лютого, повідомив голова правління НАК «Укренерго» Володимир Кудрицький. Він нагадав: цього дня рано-вранці сталася аварійна ситуація на підстанції, яка призвела до загорання важливого обладнання. Воно забезпечувало подачу електрики для міста Одеса й Одеського району, але тепер його «фізичний ресурс добіг кінця» (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Виступ Володимира Кудрицького

«Зараз діють дуже серйозні обмеження в енергозабезпеченні через цю ситуацію. Як тільки стало відомо про цей випадок, ми одразу виїхали до міста… Щоб вирішити, яким чином, по-перше, відновити надійне енергопостачання міста та області та, по- друге, поки воно буде відновлюватися, які кроки ми можемо разом зробити для того, щоби полегшити цю ситуацію й щоби максимальну кількість споживачів в Одесі заживити, зменшити періоди перерв в енергопостачанні», – сказав голова правління «Укренерго».

Заявляється, що поки що вказаний регіон будуть заживлювати за рахунок енергопостачання на півночі й півдні області.

Енергетики сподіваються, що ремонт дозволить вийти на графіки подачі світла дві години через шість.

Критична інфраструктура міста (системи водопостачання, водовідведення, теплозабезпечення) вже з електрикою.

За словами голови Одеської ОВА Максима Марченка, без світла залишилися 500 тисяч осіб. На своєму Telegram-каналі о 16:45 він повідомив, що «пошкодження комплексні й дуже важкі, тому зараз давати якісь прогнози щодо завершення ремонту поки що рано».

Кудрицький зазначив, що всі три підстанції, які працюють для Одеси та області, з 10 жовтня 2022 року по кілька разів зазнавали російських ударів (і ракетами, і дронами-камікадзе). «Ми втратили дуже багато обладнання… У результаті цього в нас, звичайно, сильно знизилася надійність живлення регіону», – пояснив він.

Попередньо, підключення газотурбінної електростанції потужністю 25 МВт зі США може зайняти тижні.

В Одесі працюють Пункти незламності

В Одесі станом на 17:00 працювали у штатному режимі 156 «Пунктів незламності» комунальної власності (інші – за графіком роботи). Пункти відвідало вже 2400 оісб.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Як писав OBOZREVATEL:

– В Одеській райдержадміністрації раніше повідомили, що вранці 4 лютого сталася аварія на одному з ключових об’єктів енергетичної інфраструктури регіону – автотрансформаторі в селі Усатове.

– 3 лютого на підстанції Національної енергетичної компанії «Укренерго» в Одесі також сталася масштабна аварія.

– 26 січня через удари російськими ракетами було пошкоджено два об’єкти критичної енергетичної інфраструктури Одеської області.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *