Броварський завод порошкової металургії запропонували виключити зі списку приватизації за борги

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський на засіданні уряду з голосу запропонував виключити 19 державних підприємств зі списку приватизації, 5 з яких мають великі податкові борги. Про це повідомляє експертна організація StateWatch.
Уруський обґрунтував своє рішення формулюванням «для додаткового вивчення». П’ять з виключених підприємств мають великі податкові борги, тобто є збитковими.

Зокрема Завод порошкової металургії в Броварах, за даними аналітичної системи YouControl, має 21 млн гривень податкового боргу. Нещодавно місцеві ЗМІ повідомляли, що борги із зарплати склали 22 млн гривень.

Науково-дослідний проектний інститут азотної промисловості та продуктів органічного синтезу, який знаходиться в Дніпропетровській області, заборгував податковій 11 млн гривень. У квітні цього року НАБУ повідомило, що екс-директора Державного інституту підозрюють у розтраті 67 млн гривень.
ДП «Екотрансенерго» у Львівській, має борг 3 млн гривень. За даними місцевих ЗМІ, держпідприємство, яке повинно організувати природоохоронні роботи з відновлення екологічної рівноваги в зоні діяльності колишнього сірчаного підприємства, кілька років не мало бюджетного фінансування.
Науково-дослідний інститут техніки безпеки хімвиробництв заборгував майже 1 млн гривень податків і ДП «Хімтехнологія» заборгувало 640 тис.гривень податків. Обидва підприємства знаходяться в Сєвєродонецьку.

https://368.media/

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *