Вигорілі вулиці, детонація боєприпасів: що діється через пожежі в Луганській області

У Луганській області знову горять ліси і не тільки. Про те, що відбувається в регіоні, розповідають «Аргументи і факти». Однією з причин пожеж штаб ООС називає загоряння трави в результаті стрілянини представників НВФ трасуючими кулями.

На даний момент відомо, що практично вигоріло прифронтове село Сиротине, яке знаходиться під Сєвєродонецьком. Місцеві жителі обурені тим, що їх не попередили про стихію, що насувалася. Тільки виходячи з того, що під час минулих загорянь відключали електроенергію, вони здогадалися, що поновилися пожежі.

«Був звичайний вечір, ніякого повідомлення про пожежу не було, єдине, що була невелика задимленість. Ніхто нікого не евакуював. Все сталося раптово, коли полум’я підібралося до будинків, ми почали розуміти, що горимо …»- розповідає жителька села Наталія.

«Ми тільки, коли світло відключили, зрозуміли, що насувається біда. Зазвичай відключають, коли пожежа. Ніхто не попереджав, пожежа почалася різко. Все вибиралися самі, щось хапали і бігли. Їхали по трасі, навколо горів ліс, тому вже не пускали. У чому жили, в тому і вискочили», — каже місцева жителька, у якої повністю згорів будинок і все господарство.

Прес-секретар луганської поліції Тетяна Погукай розповіла про заходи, вжиті правоохоронцями для евакуації та допомоги біженцям із згорілих населених пунктів.

«Цілодобово працює поліція, громадяни допомагають. Робимо все для того, щоб люди знали, що робити, куди їхати, розміщуємо інформацію на дорогах «, — підкреслює Покугай.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не виключив, що причиною масштабних пожеж в регіоні можуть бути навмисні підпали. Також міністр заявив, що Сєвєродонецьк поза загрозою, лакофарбового і спиртовому заводам теж нічого не загрожує.

Тим часом в Держприкордонслужбі уточнили, що пожежа близько контрольного пункту в’їзду-виїзду в Станиці Луганській супроводжується звуками, схожими на детонацію боєприпасів. За рішенням командувача ООС, КПВВ на даний момент закритий для збереження життя і здоров’я персоналу і осіб, які прямують через лінію розмежування.

«У разі прибуття громадян з тимчасово окупованої території відбуватиметься негайний їх відведення в безпечні місця», — відзначили в ДПСУ і додали, що робота КПВВ може бути відновлена тільки після стабілізації ситуації.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *