Влітку можуть бути проблеми зі світлом: в «Укренерго» розповіли про наслідки ударів РФ

Українців попередили про можливі проблеми зі світлом цього літа. До дефіциту електроенергії може призвести те, що енергетична система країни все ще знаходиться у складному становищі, адже обстріли окупантів завдали інфраструктурі України значної шкоди.

Про це заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону. Він наголосив, що більшість об’єктів національної енергетичної компанії було пошкоджено ракетними атаками російських терористів.

Володимир Кудрицький нагадав, що дефіцит електроенергії є сезонним явищем. Зазвичай в Україні протягом весни та літа спостерігається надлишок потужності. Але цього року ситуація змінилась, зазначив голова правління «Укренерго»

«Протягом сезону весни та літа Україна здатна експортувати електроенергію, а восени-взимку – дефіцит. А от цього року через пошкодження наших електростанцій ми можемо бачити дефіцит і влітку і його треба буде компенсувати збільшенням потужностей на електростанціях, а також імпортом електроенергії», – пояснив Кудрицький.

Наразі енергетики займаються ремонтом пошкоджених об’єктів «Укренерго», але з цим є складності.

«Також серйозні пошкодження отримали теплові та гідроелектростанції, які покривали суттєву частину нашого балансу. Тому ремонтна кампанія навесні та влітку 2023 року дуже складна через зимові масштабні руйнування», – зазначив Кудрицький.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *