Відновлення історичної правди. Зеленський пропонує визначитись з датою Дня перемоги і це не 9 травня

Президент України Володимир Зеленський пропонує встановлення 8 травня Днем памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Законопроєкт він вніс до Ради, його розглянуть парламентарі найближчим часом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови ВРУ Руслана Стефанчука і відповідний текст законопроекту.

Оновлено 10:14. Рада працює в пришвидшеному режимі над законопроектом.

Про таке розповів голова парламентської фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія.

«Ми у Верховній раді попрацюємо над тим, щоб у пришвидшеному режимі ухвалити внесений президентом законопроект і юридично закріпити цей історичний момент», — написав він.

Арахамія додав, що в майбутньому у нас буде свій День перемоги — День перемоги над рашизмом.

Що пропонується

«Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної ради України як невідкладний проект ЗУ «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років». Документ передбачає зміни до існуючого законодавства», — написав Стефанчук.

Таким чином, замість Дня пам’яті та примирення пропонується встановлення в Україні Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років щорічно 8-го травня.

За словами голови ВРУ, внесений президентом України законопроект буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні.

«Відзначення завершення Другої світової війни в Європі саме 8-го травня — це європейська традиція. Україна з 2015 року відзначає цей день разом із цивілізованим світом. А 9 травня — це День Європи, нашого спільного дому. І саме до Об’єднаної Європи ми неодмінно повернемось вже найближчого часу», — додав Стефанчук.

Нагадаємо, також президент Володимир Зеленський підписав указ, який запроваджує щорічне святкування Дня Європи 9 травня.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *