Відтік заробітчан з України можна призупинити, якщо підняти зарплати – соціолог

Проблема відтоку робочої сили з України за кордон існує не перший рік. Серед обов’язкових до виконання рішень цієї проблеми — підняття рівня зарплат в країні.

Про це розповіла директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України Елла Лібанова в ефірі «Українського радіо».

Соціолог висловила думку, що більшість потенційних мігрантів залишаться в Україні якщо підняти зарплату так, щоб вона становила 70% від польської. Лібанова стверджує, що в умовах нормальної економічної, політичної та соціальної ситуації, якщо українці будуть бачити перспективи, вони залишаться навіть при серйозній різниці в заробітку. Звичайно, якщо різниця не у 2-5 разів.

«Зараз Польща — найбільший центр концентрації українських мігрантів. Якщо бізнес підніме заробітну плату в Україні до 70% польської зарплати, то значна частина людей не поїде», — зазначила Лібанова.

Фахівець пояснює, що з тими, хто «вже кинув коріння за кордоном» складається інша ситуація. Люди, що найчастіше вже спланували своє майбутнє і бачать його за кордоном, навряд чи поміняють свої плани, навіть якщо в Україні будуть спостерігатися значні поліпшення в економічному житті.

«Необхідно намагатися доносити в будь-який зручний момент те, що Україна про них не забула, розглядає їх як своїх громадян і хоче з ними спілкуватися. Вона хоче, щоб їхні діти знали українську мову, українську культуру та українську історію» — сказала соціолог.

Ринок праці змінюється дуже швидко, і зараз активні здобувачі — це люди, які через ускладнений пандемією процесу навчання та атестації не отримали нормальної освіти та не мають досвіду.

«Тому варто працювати з молоддю, дотягувати всіма силами їх кваліфікацію. Можливо, треба запропонувати певні пільги тим роботодавцям, які охоче беруть молодь на роботу, наприклад, невеликі гроші або додаткову рекламу в муніципальній сфері тощо», – розповіла Лібанова.

Соціолог пояснює, що водночас населення України старітиме, і відповідно, старітиме робоча сила. Зростатиме навантаження на осіб старшого віку, які вже не можуть працювати.

«Це проблема, яка стоїть перед ринком праці, тому що треба розширювати надання послуг, зокрема медичних, соціальних, житлових, комунальних та ін. Крім того, сектор послуг як і раніше дуже бурхливо розвивався, а тепер він перекинувся і по-іншому розвиватися, і не факт, що із залученням багатьох людей»,- стверджує Лібанова.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *