В опалювальний сезон у Броварах не буде гарячої води

У Броварах прогнозують надважкий опалювальний сезон з перебоями в електропостачанні через підвищення навантажень та за відсутності гарячої води. Підготовка до зими у Броварській громаді триває, передають «Коментарі». Навесні російські окупанти обстріляли в Броварах одну з електростанцій. Відновити її роботу повністю поки що не вдалося. Броварський міський голова Ігор Сапожко ініціював впровадження резервного та автономного електроживлення об’єктів критичної інфраструктури. На нього перейдуть у разі зупинки електропостачання. На придбання двох десятків дизельних генераторів та палива для 14 пунктів обігріву у Броварах з бюджету міста виділили 15 мільйонів гривень. Ці пункти обігріву розраховані на майже 11 тисяч мешканців.

Окрім того, броварчан попередили про значну економію газопостачання в осінньо-зимовий період. Цього року вона передбачена в межах 10%, тож в оселях буде значно холодніше, ніж було до війни. За словами директора комунального підприємства «Броваритепловодоенергія» Григорія Голубовського, гаряча вода в місті буде лише за тими адресами, які обслуговують працюючі ТЕЦ. Там вода йде на охолодження турбін, а як вторинний продукт її використовують для гарячого водопостачання. Повністю від гарячого водопостачання у Броварах не відмовляються. «Нас чекає найхолодніша зима в історії країни, тому потрібно обирати: або ми намагатимемося давати якісне тепло, або не дуже якісну воду. Зрозуміло, що проблема з теплопостачанням є першочерговою… Ми не відрізаємо системи, а залишаємо їх під тиском, бліндуємо, перекриваємо задвижки, щоб не працювали лічильники, з надією й вірою в те, що ситуація обов’язково покращиться», – прокоментував директор КП «Броваритепловодоенергія» Григорій Голубовський ситуацію виданню «Трибуна-Бровари».

Багатьох мешканців Броварів більш ніж централізоване гаряче водопостачання турбує питання безперебійного постачання електроенергії. У багатоквартирних будинках міста більшість мешканців мають бойлери. «Ми живемо у висотках, де немає газу, все повністю електрифіковано. Ще коли купували квартиру нас попередили про проблеми з гарячою водою — влітку у цьому кварталі її немає взагалі, бо це невигідно постачальникам. В багатьох квартирах встановлені бойлери. Але якщо вимкнуть електроенергію, у нас автоматично припиняється постачання холодної води, а за відсутності газу приготувати їжу нема можливості», — розповіла порталу «Коментарі» мешканка Броварів Олена. Опалювальний сезон в Броварах планують розпочати пізніше, а закінчити раніше, однак посадовці точні дати поки що не називають. У Броварській громаді готуються до перебоїв зі світлом через підвищення навантажень на систему електропостачання.

Джерело: https://kyiv.comments.ua/

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *