В Україні очікується нова хвиля мобілізації: потрібно призвати 150 тисяч чоловіків

В Україні з 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна з РФ. Того ж дня було оголошено військовий стан, який діятиме як мінімум до 19 лютого 2023-го. Проводиться загальна мобілізація – стало відомо про нову хвилю, яку планує влада. Очікується призов ще 150 тисяч жителів.

Про це повідомив військовий експерт Михайло Жирохов. Він пояснив, із чим пов’язана активізація у видачі повісток. Виявляється, в Україні потрібно сформувати два військові корпуси по 75 тисяч людей кожен. Це необхідно, щоб переломити ситуацію на фронті.

У командуванні ЗСУ запевняють, що повістка до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки не є «квитком» на передову. У більшості випадків потрібна актуалізація даних про призовників, багато з яких після перевірки інформації повертаються додому.

«Очевидно, що зараз потрібно сформувати як мінімум два корпуси по 75 тисяч людей, щоб переломити ситуацію навесні чи ближче до літа. Тому зараз і буде тотальна мобілізація, яка призведе до того, що ті люди, які будуть призвані зараз, пройдуть перепідготовку і до літа будуть готові до відправлення на фронт», — цитує Жирохова «Апостроф».

В Україні очікується нова хвиля мобілізації: потрібно призвати 150 тисяч чоловіків

За словами аналітика, Україна зараз отримує багато нової зброї, щоби захищатися від російських окупантів. Однак для того, щоб освоїти його, не можна відкликати кадри з фронту. У зв’язку з цим основний акцент буде зроблено на мобілізацію, пояснив Михайло Жирохов.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *